Abdominoplastie (operatie estetica abdomen)

Abdominoplastie – Operatie chirurgicala pentru un abdomen fara acumulari de grasime si “piele cazuta”!

Atunci cand dieta si exercitiile fizice nu mai dau rezultate, chirurgia estetica poate interveni eficient: este indepartat excesul de piele si grasime si mai mult, uneori se are in vedere chiar tonifierea muschilor abdominali.

Dr. Florin Juravle este un medic experimentat in realizarea acestei proceduri, fiind la curent cu noile tehnici de chirurgie plastica, reconstructiva si estetica.

abdominoplasty-09a-605x374

 

Abdominoplastia poate fi totala sau partiala.

Abdominoplastie partiala

In cursul abdominoplastiei partiale sunt remodelate si mobilizate doar tesuturile abdominale mai jos de ombilic, acesta ramanand pe loc. Se poate asocia eventual cu lipoaspiatie la nivelul abdomenului superior si/sau flancuri.

Abdominoplastie totala

In cursul abdominoplastiei totale se realizeaza o corectie totala la nivelul abdomenului, atunci cand exista insa o laxitate pronuntata (piele foarte lasata, fara tonus) si la nivelul tegumentelor abdomenului superior (deasupra de ombilic).

In cazul abdominoplastiei totale se mobilizeaza si tesuturile de mai sus de ombilic, iar acesta va fi repozitionat. Abdominoplastia totala este o operatie de mai mare anvergura la care adesea se asociaza lipoaspiratia flacurilor, lipectomia sau corectia diastazisului musculaturii abdominale (musculatura se tonifica prin sutura).

Cateva exemple concrete si reale INANTE / DUPA abdominoplastie

 

Pentru cine este indicata abdominoplastia?

Abdominoplastia este indicata femeilor si barbatilor cu o conditie fizica buna dar care au  pielea cazuta / lasata pe abdomen, iar acesta poate fi sau nu marit in volum

De regula, va puteti gandi sa apelati la o abdominoplastie daca:

 • aveti un abdomen cu exces de piele flasca, cazuta, eventual cu un exces de grasimi concentrate in acea zona
 • aveti un abdomen care protruzioneaza (iese in afara, are aspectul de umflat) si este disproportional cu restul corpului
 • in urma nasterilor sau odata cu inaintarea in varsta musculatura de pe abdomen a devenit lipsita de tonus, flasca.
 • se constata ca exista un exces de grasimi concentrate sub pielea abdomenului

Atentie!

 1. Daca intentionati sa ramaneti insarcinate sau sa urmati o dieta de slabire, trebuie sa informati chirugul dvs despre aceste planuri.
 2. Cicatricile abdominale obtinute in urma unor interventii chirurgicale in antecedente pot limita rezultatele abdominoplastiei.

Consultatia la Dr. Florin Juravle pentru estetica abdomenului

In timpul consultatiei, se va  evalua starea de sanatate fizica si emotionala.

Trebuie sa fiti pregatiti sa oferiti informatii corecte si complete despre:

 • Interventii chirurgicale in antecedente
 • Boli trecute sau prezente

Medicatie administrata in prezent inclusiv remedii naturiste sau suplimente alimentare.

Dr. Florin Juravle va face o evaluare privind:

 • pielea abdominala – tonusul elasticitatea, catd e lasata este
 • va constata si evalua dava aveti alte  cicatrici in zona abdomenului
 • va evalua cantitatea de tesut gras in exces
 • va evalua musculatura abdominale, daca este sau nu tonifiata

Dr. Florin Juravle va poate  v-ar putea recomanda si alte tratamente pentru a obtine rezultatele dorite. De exemplu, unii pacienti ar putea beneficia de pe urma lipoaspiratiei, ca unica procedura la nivel abdominal. De asemenea, este posibil sa va recomanda tratamente corporale ne-chirurgicale.

Ce se intampla la o operatie de abdominoplastie?

In general, in cazul abdominplastiei, o incizie orizontala este plasata chiar deasupra ariei pubiene. Lungimea inciziei, care se intinde intre cele doua oase ale bazinului, depinde de cantitatea de piele care trebuie indepartata.

Cu alte cuvinte, cu cat este mai multa piele de indepartat, cu atat incizia va fi mai lunga. La femei incizia trebuie situata sub linia costumului de baie cand este posibil. Pielea care contine vergeturi poate fi indepartata de asemenea.

La persoanele cu o cantitate mare de piele cazuta o incizie secundara poate fi facuta in jurul ombilicului si se va practica astfel abdominoplastia totala.

In acest fel pielea in exces de deasupra ombilicului este separata de tesuturile profunde, mobilizata spre zona pubiana si apoi excizata.

Ce alte metode mai exista?

Abdominoplastia partiala sau “mini” abdominoplastia se adreseaza jumatatii inferioare a abdomenului si nu necesita incizie in jurul ombilicului. Deci aceasta tehnica nu va corecta si pielea cazuta de deasupra ombilicului.

Lipoaspiratia, ca metoda unica, poate fi benefica daca exista o buna elasticitate a pielei si un tonus muscular favorabil.

Ce riscuri are o operatie de abdominoplastie?

In fiecare an mii de persoane beneficiaza de aceasta interventie ,de abdominoplastie, fara a experimenta complicatii majore.

In timpul consultatiei, chirurgul dvs va va oferi informatii atat asupra riscurilor cat si asupra beneficiilor acestei interventii.

Cum te pregatesti de abdominiplastie?

Odata stabilita ziua interventiei chirurgicale veti primi informatii cu privire atat la perioada preoperatorie cat si postoperatorie:

 • Trebuie sa evitati medicamentele care ar putea complica actul chirurgical sau recuperarea
 • Evitati fumatul pentru o perioada de cel putin doua saptamani, inainte si dupa operatie
 • Investigatii clinice si paraclinice pentru a evalua starea de sanatate.

Abdominoplastia se desfasoara intr-o sala de operatie, sub anestezie generala.

Vi se va administra medicatie adecvata pentru a se obtine confortul dorit pe toata durata interventiei.

Cum va fi perioada postoperatorie?

Dupa terminarea interventiei veti fi transportat intr-un salon de recuperare. Cel mai adesea in cursul operatiei vi se vor monta tuburi de dren pentru a preveni acumularea de lichide.

Orice forma de disconfort este prevenita de medicatie specifica. Zona operata va fi pansata cu pansamente elastice.Imediat ce este posibil, vi se recomanda mobilizarea cat mai precoce.

Desi fiecare organism se vindeca diferit, se pot trasa totusi niste linii generale:

Prima saptamana:

 • Se indeparteaza tuburile de dren
 • Se indeparteaza materialul de sutura (uneori la 10-12 zile)
 • Echimozele si edemul ating maximul in acesta perioada

Dupa 7-8 saptamani:

 • Se poate renunta la garmentul elastic
 • Este crescut gradual efortul fizic
 • Echimozele si edemul vor diminua gradat si apar primele rezultate definitive
 • Trebuiesc incepute masajele terapeutice, cel mai indicat tip de masaj fiind cel endermologic

Dupa 3-4 luni:

 • Apar rezultatele finale ale interventiei
 • Senzatiile de amorteala si incorsetare dispar treptat, linia de incizie incepe sa se estompeze
 • In lunile care urmeaza acestei interventii este important sa acordati pielii ingrijire suplimentara care consta in evitarea expunerii la soare si evitarea hainelor de culoare inchisa in zilele insorite
 • Caldura absorbita de culoarea inchisa a hainelor poate produce arsuri la nivelul pielii si complica recuperarea

Cum va fi perioada postoperatorie?

Imediat dupa operatie veti observa o diferenta notabila in ceea ce priveste forma corpului dvs.

Multi pacienti gasesc in aceasta schimbare o sursa de crestere a increderii in fortele proprii. Abdominoplastia are rezultate de lunga durata cu exceptia cazurilor in care exista o crestere pronuntata in greutate. Cu timpul gravitatea si procesul imbatranirii poate cauza o pierdere a elasticitatii pielii.

In acest caz Dr. Florin Juravle  va sugera tratamente aditionale pentru a restaura conturul abdomenului, cat mai natural. Sunt necesare mai multe consulturi postoperatorii pentru a permite medicului dvs sa evalueze rezultatele pe o perioada mai lunga de timp.

NOTA!

Sursa informatiilor aceste pagini este site-ul oficial al Dr. Florin Juravle, evident cu acordul acestuia: www.dr.florinjuravle.ro