Nu lasa cicatricile sa-ti afecteze negativ estetica trupului!

Este vorba mai ales despre cicatricile patologice, cele care nu urmeaza traiectria fiziologica normala

  • hipertrofice (mai mari de volum)
  • retractile (produc bride retractile la nivelul pliurilor de flexie naturale)
  • depresive (cu lipsa de volum)
  • hipercrome ( colorate in exces, hiperpigmentate)
  • cheloide (cicatrici patologice foarte voluminoase, apar ca niste tumori)

Cictricile pot fi tratate:
nechirurgical (se aplica cicatricelor imature): masajul endermologic, aplicatii de creme sau unguente speciale, aplicarea de plasturi cu silicon, peeling-ul chimic, tatuajul medical, subscizia, etc.
chirugical (se aplica de obicei cicatricelor definitive): reexcizia si sutura directa, excizii seriate, utilizarea diverselor lambouri incrucisate in cazul cicatricelor retractile, utilizarea expanderelor pentru a obtine exces tegumentar, etc.
O categorie aparte o reprezinta cicatricile hipertrofice mature la care se doreste o reactivare a procesului de remodelare. Acest lucru se poate obtine prin injectare de produsi cortizonici cum ar fi triamcinolon acetonid. Cicatricea se reactiveaza, devine din nou rosiatica si de volum marit. Este momentul in care pot fi aplicate toate terapiile nechirurgicale pentru a ghida vindecarea catre un rezultat cat mai bun din punct de vedere estetic.

Afla mai multe despre acest subiect important accesand www.drflorinjuravle.ro/chirurgie-estetica/chirurgia-sanului/corectia-cicatriciilor.html.