Ginecomastie / Micsorarea sanilor – la barbati

Un bust cu o estetica masculina, fara sani cu volum!

Procedura inlatura excesul de volum al sanilor la barbati, fapt ce determina o shimbare de ansamblu importanta la nivelul bustului si odata cu aceasta cresterea increderii in sine!

Dezvoltarea in exces a glandelor mamare – ginecomastia, este o afectiune specifica barbatilor si destul de frecventa. ginecomastie1

Dezvoltarea sanilor la barbati poate fi pusa pe seama cresterii propriu-zise a volumului glandei mamare sau pe seama dezvoltarii in exces a tesutului gras de la acest nivel. Ba chiar pot aparea diferente intre dezvoltarea celor doi sani, atat ca volum cat si ca simetrie.

Din ce cauza se dezvolta excesiv sanii la barbati?

Uneori este vorba pur si simplu de un dezechilibru fiziologic tranzitoriu: poate aparea la scurt timp dupa nastere, la pubertate sau in jurul varstei de 60 ani.

De regula insa, este vorba de o dereglare endocrino-metabolica, pot creste prea mult hormonii feminini, care poate avea cauze diverse, si foarte important de investigat:

  • tot mai des este asociata productia cu anumite medicamente :  medicamente care contin estrogeni /fitoestrogeni, unele medicamente penru tratarea afectiunilor cardiace, unele antidepresive, unele suplimente de crestere, utilizarea drogurilor recreationale, alcool. etc
  • uneori anumite tumori sau forme de cancer cu localizari diferite pot fi insotite de ginecomastie.

Este foarte importanta diagnosticarea corecta, intrucat uneori poate fi vorba de o creste doar ca urmare a cresterii tesutului adipos –  adipomastie, nu si a glandei mamare. Tratamentul chirurgical va fi adaptat in consecinta de catre medicul specialist.

Pentru mai multe informatii acceseaza link-ul http://www.drflorinjuravle.ro/chirurgie-estetica/chirurgia-sanului/corectia-ginecomastiei.html

Inainte si dupa operatia de micsorare a sanilor la barbati Ginecomastie, Dr. Florin Juravle