Micsorarea sanilor

Volum mai potrivit, forma mai frumoasa, libertate de miscare, incredere!

Sanii extrem de voluminosi pot fi corectati in volum, si astfel si forma, prin procedura chirurgicala numita mamoplastie de reducere (reductie) :

 •  sunt indepartate tesuturile mamare in exces, sanul va fi redimensioant proportinal cu corpul, areolele pot fi reduse si repozitionate.

sani inainte si dupa operatia de miscorare a sanilor - Dr Florin Juravle

 

 

 

 

 

 

Dr. Florin Juravle este un medic experimentat in realizarea acestei proceduri, cu reusite spectaculoase, fiind la curent cele mai noi si mai complexe tehnici de chirurgie plastica, reconstructiva si estetica.

Dintre toate interventiile chirurgicale reductia mamara se bucura de cel mai inalt grad de satisfactie in randul pacientelor.

Pentru cine este recomandata micsorarea sanilor / reductia mamara?

Reductia mamara poate fi practicata la orice varsta dar recomandarea chirurgului este de a astepta pana cand sanul s-a oprit in dezvoltare.

Nasterea si alaptarea pot afecta marimea si forma sanului.

Daca ati planificat sa aveti un copil in viitor ar fi bine sa discutati acest aspect cu doctorul dvs.

In general, va puteti gandi la o opratie de reducere a sanilor daca va confruntati cu:

 • Dureri de spate, umeri si ceafa cauzate de greutatea sanilor.
 • Sani grei ptozati (cazuti) cu areolele si mameloanele asezate la un nivel foarte scazut.
 • Sanii sunt foarte voluminosi, disproportionali cu restul corpului.
 • Iritatii ale pielii in santul submamar.
 • Urme adanci lasate de sutien la nivelul umerilor.
 • Restrictii ale activitatilor fizice datorate marimii si greutatii sanilor.
 • Complex psihic creat datorita marimii crescute a sanilor.
 • Diferente de volum intre cei doi sani.

Ce riscuri are mamoreductia?

In fiecare an mii de femei apeleaza la reductia mamara, cu complicatii posibile minime. Una dintre cele mai importante parti ale consultatiei o reprezinta discutia despre posibile complicatii. Este indicat sa urmati cu strictete sfaturile doctorului dvs, atat inainte cat si dupa operatie.

Care sunt indicatiile preoperatorii?

Odata stabilita ziua interveniei, chirurgul dvs va va instrui atat in ceea ce priveste pre-ziua operatiei cat si zilele urmatoare: Evitarea medicamentelor care pot complica procesul vindecarii. Sunt indicate cateva teste de sange, preoperator, precum si o mamografie, daca istoricul dvs familial contine cancer de san.

Reductia mamara se face intr-o sala de operatie, sub anestezie generala. Vi se va administra medicatie specifica pentru a va mentine in stare confortabila pe toata durata procedurii.

Cum ma voi simti dupa operatia de miscrosare a sanilor?

Dupa ce operatia s-a incheiat veti fi dusa intr-o sala de recuperare. In unele cazuri vi se vor monta tuburi de drenaj aspirativ, situate sub sani, pentru a preveni acumularea de lichide. Sanii vor fi pansati cu un pansament elastic.

Chiar din ziua operatiei veti fi incurajate sa faceti cateva miscari usoare. Disconfortul pe care il veti simti in zilele urmatoare va fi tinut sub control de medicatia adecvata. Desi fiecare organism in parte se vindeca diferit totusi pot fi trasate cateva linii generale: In prima saptamana:

 • Va veti relua miscarea, uneori chiar va puteti intoarce la servici.
 • Vor fi indepartate tuburile de drenaj.

Dupa 7-8 saptamani:

 • Echimozele (vanatai), edemele si disconfortul periodic dispare.
 • Puteti intrerupe utilizarea non-stop a conformatorului.
 • Sensibilitatea normala a areolelor si mameloanelor se imbunatateste gradual.
 • Va reluati activitatile normale zilnice precum si cateva exercitii fizice de intensitate medie.

Dupa 3-4 luni:

 • Sanii dvs vor capata o forma cat mai naturala, cicatricile vor incepe sa se atenueze.
 • Veti observa disparitia durerilor la nivelul gatului, spatelui si al umerilor.

Cum afecteaza rezultatele operatiei de micsorare a sanilor?

Forma corpului va fi bine proportionata, imbracamintea va va cuprinde mai bine, veti putea face activitati fizice cu mai multa usurinta. Desi liniile de incizie vor fi permanent vizibile, acestea se vor atenua cu timpul si sunt usor de acoperit cu imbracamintea.

Reductia mamara de obicei imbunatateste dramatic forma corpului si s-ar putea sa aveti nevoie de ceva timp pentru a va obisnui cu noua aparenta. Este de asteptat ca noua marime a sanilor sa se mentina pe o perioada lunga de timp, daca va veti mentine greutatea la un nivel constant.

Daca cu timpul, datorita efectului gravitatiei si a inaintarii in varsta, sanii dvs isi vor pierde fermitatea puteti apela la o procedura de corectie chirurgicala estetica si anume un lifting al sanilor, care va va intineri conturul.

Dupa perioada de vindecare va trebui sa reveniti pentru un consult la o luna, la trei si la sase luni, sau ori de cate ori chirurgul dvs v-o cere. Este important sa respectati aceste programari pentru ca doctorul dvs sa poata evalua rezultatele pe termen lung.

Continutul acestei pagini este preluat dupa www.dr.florinjuravle.ro