Lifting facial (facelift)

De ce lifting …chirurgical???

De ce sa ai in vedere un lifting facial chirurgical cand exista o asa de bogata oferta de variante de lifting … nechirurgical? – este prima intrebare la care probabil cauti raspunsul.

Raspunsul este simplu:  pentru ca este singura procedura care permite indepartarea excesului de piele si de grasime dar si o repozitionare a structurilor fetei de la cele de suprafata pana la cele profunde: muschii faciali!

 • De la inceput trebuie spus ca lifting-ul facial a devenit din ce in ce mai accesibil, datorita tehnicilor avansate dar si din ce in ce mai accesat de persoane tinere dar care isi doresc o anume (re)conturare importanta a anumitor trasaturi faciale.

Lifting-ul facial realmente ofera niste transformari uimitoare persoanelor care au pielea cazuta la nivelul fetei si a caror volumetrie si expresie a avut de suferit considerabil.

lifting facial inainte si dupaTrebuie doar aleasa tehnica chirurgicala potrivita nevoilor si specificului unic al fizionomiei si anatomiei dvs.

Rezultatatul poate fi unul cu adevarat spectaculos, o intinerire cu pana la 10 ani!

– Pana la urma vreti sa aratati mai tanara, si nu sa aratati ca … o alta persoana, nu-i asa?

Pentru asta va trebui sa gasit raspunsul la cateva intrebari importante:

1. Am varsta potrivita pentru a face un lifting facial?

2. Ce medic ar trebuie sa consult? De ce sa aleg o consultatie la Dr. Florin Juravle?

3. Ce avantaje are un lifting facial MACS ?

4. Care sunt rezultatele la care sa ma astept? Dar riscurile?

5. Cat costa un lifting facial?

In principiu, daca apelati la un medic chirurg estetician care are pregatirirea, experienta si specializarea necesara, EL va fi cel care va va lamuri si va va da raspunsurile la toate intrebarile cheie de mai sus.

Decizia finala va apartine!

Dr. Florin Juravle, peste 20 de ani de experienta in chirurgia estetica

La Statera esti pe maini bune!

Dr. Florin Juravle este un chirurg estetician cu specializare internationala si multa experienta clinica in realizarea operatiei de  lifting facial / facelift.

 • Foloseste cele mai noi tehnici chirurgicale si realizeaza atat varianta MACS Facelift cat si lifting facial total (clasic).
 • Este adeptul unei estetici rationale, cu pastrarea echilibrului natural al fetei, fara a obtine “transformari” radicale care fac persoana de nerecunoscut sau dau acel aspect nedorit de “masca”.
 • Vei avea parte de tehnici chirurgicale moderne, intrucat participa anual la cele mai importante conferinte internationale avand ca tematica chirurgia estetica.
 • poti afla mai multe despre cv-ul Dr. Florin Juravle si afilierile la organisme de specialitate 

CONSULTATII LA DR. FLORIN JURAVLE: 0731 554 554

 • Indiferent pentru ce procedura de lifting optati, in anumite cazuri, pentru se recomanda si un lifting cervical pentru a inlatura pielea in exces din zana gatului.
 • De asemenea ulterior  se pot recomanda tratamante de finisare si intretinere cu fillere sau cosmetica medicala profesionala. pentru ca rezultatele sa fie cate mai bune si cat mai durabile

Lifting facial MACS – cu incizii minime

 • MACS (Minimal Access Cranial Suspension) lifting, mini-lifting-ul sau lifting-ul facial cu incizii minore cum mai este cunoscut, este considerat o tehnica inovativa de lifting facial, preferata mai ales de persoane tinere, in jurul varstei de 40 de ani.
 • MACS facelift este o alternativa mai putin invaziva de lifting facial fata de lifting-ul clasic total. Astfel, prin utilizarea tehnicii “short-scar facelift“se realizeaza niste incizii minore, ceea ce determina si o recuperare mai rapida comparativ cu lifting-ul clasic.
 • De asemenea in lifting-ul MACS tehnica presupune “directionarea” tesuturilor profunde prin tragerea muschilor sustinatori, fara disectie propriu-zisa. Astfel se considera ca au loc mult mai putine sangerari, este mai putin solicitanta fizic, sunt diminuate riscurile de complicatii, recuperare este a mai rapida.

Lifting-ul facial MACS poate fi mai usor tolerat de catre persoane de peste 60 de ani, astfel ca, daca medicul constata ca starea de sanatate este buna, poate realiza acest lifting chiar la persoane cu varsta de 60 +70 ani.

La ce varsta se poate face un lifting facial.

Categoria de pacienti cuprinsa intre 40 si 60 de ani beneficiaza cel mai mult de lifting facial.

Dar se obtin rezultate foarte bune si la persoane mai varstnice, cu conditia ca starea sanatatii sa fie una buna. De asemena exista anumite cazuri cand se face un lifting facial chiar pana in 40 de ani ( de onicei lifting mini /MACS).

Ce defecte se pot rezolva prin lifting facial?

 • santurile nazogeniene pronuntate,
 • pierderea liniei bine definite a mandibulei,
 • riduri adanci si piele cazuta la nivelul obrazului,
 • pielea cazuta si riduri la nivelul fetei gatului.

In ce consta consultatia, in linii mari?

Trebuie sa fiti pregatiti sa furnizati chirurgului dvs informatii complete despre:

 • intervetii chirurgicale in antecedente,
 • alte patologii prezente sau trecute,
 • alte tratamente urmate,
 • medicatii administrate, inclusiv suplimente nutritive si remedii naturiste.

Daca sunteti supraponderala si intentionati sa tineti o dieta, pierderea in greutate poate afecta rezultatul final.

Doctorul dvs va analiza structura osoasa si tesuturile subiacente, textura si elasticitatea pielii precum si severitatea ridurilor si pliurilor fetei. Vi se va explica locul inciziilor si vi se va expune tot planul operator.

De asemenea veti fi informat despre alte proceduri care se pot asocia in acelasi timp operator cu liftingul facial:

 • lifting de frunte,
 • chirurgia pleoapelor,
 • corectia nasului,
 • peeling chimic sau laser resurfacing pentru ridurile fine

Care este pretul pentru un lifting facial?

Pretul pentru un lifting facial MACS realizat de Dr. Florin Juravle este de 3000 Euro.

Pretul pentru lifting cervical realizat de Dr. Florin Juravle: de la 2000 Euro.

Cum ma voi simti dupa operatie si cum voi arata?

Veti avea pansate zonele unde s-au practicat inciziile. Adesea veti avea montate in regiunea obrajilor tuburi de drenaj aspirativ, la capatul carora sunt atasate recipientii colectori.

Disconfortul este de obicei minim, durerea poate fi controlata usor cu medicatia prescrisa de medicul dvs. Desi vindecarea este un proces ce difera de la o persoana la alta totusi se poate trasa o linie general valabila, dupa cum urmeaza:

Prima zi:

 • Trebuie sa stati la pat cu capul asezat pe mai multe perne pentru a minimaliza aparitia echimozelor (vanatai) si a edemului facial (umflarea fetei).

In prima saptamana:

 • Edematiarea fetei atinge limita maxima si apoi incepe sa scada treptat;
 • Se indeparteaza materialul de sutura;
 • Puteti sa va reluati activitatile usoare de zi cu zi dar trebuie sa continuati sa dormiti cu capul intr-o pozitie mai elevata;
 • Se poate reveni la utilizarea fardurilor.

Dupa 2 saptamani:

 • majoritatea echimozelor(vanatailor) au disparut;
 • va puteti relua toate activitatile.

Dupa 6 saptamani:

 • puteti relua exercitiile fizice,
 • edematierea fetei se diminua gradat,
 • sensibilitatea pielii isi revine la normal in cele mai multe cazuri. Uneori zone de anestezie pot persista mai multe luni.

Trebuie evitata expunerea la UV pe toata perioada vindecarii si trebuie folosite creme protective pe termen lung.

Ce trebuie sa fac pentru a ma pregati de lifting facial?

Odata ce s-a stabilit data interventiei chirurgicale veti primi instructiuni in ceea ce priveste perioadele pre si postoperatorii:

 • evitati anumite medicamente care pot complica operatia sau perioada de vindecare: aspirina, alte antiinflamatoare nesteroidiene, anticoagulante etc,
 • opriti fumatul!

Vi se administreaza medicatie pre si postoperator astfel incat sa va simtiti confortabil in permanenta. Operatia de lifting facial se desfasoara sub anestezie generala sau anestezie locala cu sedare intravenoasa.

Veti fi monitorizat preoperator, pe toata perioada interventiei chirurgicale precum si pe toata perioada de recuperare.

ESTETICA CU ETICA by Dr. Florin Juravle! Toate interventiile de chirurgie sunt inalt individualizate! Acest lucru inseamna ca operatia in sine poate fi resimtita diferit de fiecare pacient, la fel si rezultatele pot diferi de la un pacient la altul. Dr. Florin Juravle asigura conditii operatorii si post-operatorii optime precum si excelenta in expertiza chirurgicala.  Nu se pot garanta insa cu adevarat anumite rezultate, iar asteptarile nu trebuie sa fie intocmai cu pozele de prezentare. Consideram ca nu promisiunile care “garanteaza” aceste aspecte nu sunt conforme cu etica medicala.