Lipoaspiratie (Liposuctie)

liposuctia lipo Dr. Florin JuravleLiposuctie / lipoaspiratie – elimina grasimea in exces!

O lipoaspiratie sau liposuctie este un tratament chirurgical la care se apeleaza pentru a obtine o remodelare a unor zone cu depuneri de grasime, disproportionate in comparatie cu restul corpului. Uneori, anumite zone ale corpului au depozite de grasime nu pot fi indepartate nici prin diete si nici prin exercitii fizice.  Cel mai des, abdomenul este este zona corpului acre pune aceasta problema.

Dr. Florin Juravle este un medic experimentat in realizarea acestei proceduri, (una din cele mai frecvente proceduri executate, cu rezultate excelente, pacienti din Romania si din strainatate). Este la curent cele mai noi si mai complexe tehnici de chirurgie plastica, reconstructiva si estetica.

Totusi, liposuctia este o procedura de chirurgie estetica inalt individualizata, rezultatele si recuperarea putand avea diferente de la un pacient la altul.

Lipoaspiratia nu este o metoda de slabire si nici un tratament anticelulitic!

Liposuctie / Lipoaspiratie / Lipo Dr. Florin JuravleLipoaspiratia (sau liposuctia sau lipoplastia sau lipectomia suctionata sau simplu lipo) reprezinta indepartarea chirurgicala a depozitelor localizate de grasime situate de obicei in zonele:

 • obraz, barbie, gat
 • membre superioare
 • torace anterior si posterior
 • abdomen si talie
 • solduri si fese
 • coapse
 • regiunea interna a genunchilor
 • gambe si glezna

Ce tip de liposuctie /lipoaspiratie se foloseste?

Exista mai multe variante, insa 3 sunt considerate importante la ora actuala:

 • Lipoaspiratia traditionala – indepartare prin aspiratie a depozitelor de grasime;
 • Tehnica prin intumescenta sau tehnica ‘super wet’ –  consta in infuzia de solutie salina cu adaos de adrenalina, anestezic local si bicarbonat de sodiu inainte de a incepe aspirarea propriu-zisa de grasime;
 • Lipoplastia ultrasonica – tehnica in care energia ultrasonica este folosita pentru a lichefia grasimea care apoi se aspira.

Lipoaspiratia este o procedura inalt individualizata!

liposuctie Dr Florin JuravleSuccesul acestei interventii depinde de o buna evaluare a pacientului si de completa constientizare a rezultatelor posibile. Principalii factori care recomanda tehnica de lipoaspiratie folosita si de care depinde, in amare parte, rezultatul final sunt:

 • tonusul pielii – este cu atat mai bine cu cat pielea nu aeste flasca, ci are tonus bun si elasticitate
 • densitatea tesutului gras si modul cum acesta este distribuit (relativ uniform sau neuniform)

Cum se realizeaza efectiv operatia de liposuctie sau lipoaspiratie?

 1. In cadrul operatiei chirurgicale aferente liposuctiei se vor realiza incizii minuscule in apropierea zonelor de tratat. Uneori incizia este atat de mica incat nu sunt necesare fire de sutura.
 2. Prin aceste incizii se introduc canule de marimi variabile.
 3. Grasimea este mobilizata prin folosirea unui vacuum. Pentru zone mici se pot folosi seringi vacumizate. Tot serigi se folosesc atunci cand se doreste transferarea grasimii suctionate in alte zone ale corpului, pentru a creste volumul zonei acceptoare (de exemplu la nivelul buzelor) prin microlipofiling. De asemenea se pot folosi si pentru tratamentul ridurilor profunde, sau volumizarea feselor.
 4. Zona aspirata se panseaza intr-un conformator special pentru a ajuta pielea sa se ‘plieze’ pe noul continut. Uneori sunt necesare interventii secundare pentru a indeparta pielea in exces.
 5. Dupa intervalul de vindecare de aproximativ 14 zile, sunt utile sedinte saptamanale de endermologie, pentru a nivela si mai mult zona lipoaspirata si pentru a se vindeca cat mai suplu.

Cum ma pregatesc pentru liposuctie?

In cursul consultatiei, Dr. Florin Juravle va va informa cu privire la:

 • consideratii prechirurgicale, teste de diagnostic si medicatie necesara
 • instructiuni cu privire la ziua interventiei
 • informatii despre anestezia aleasa
 • informatii despre ingrijirile postoperatorii

Ce riscuri pot fi la o operatie de liposuctie?

Desi apar cu raritate, tosi exista anumite riscuri ale acestei operatii, unele comune cu ale oricarei operatii chirurgicale, altele specifice liposuctiei. Este important sa le mentionam si sa le cunoastem, pentru ca atat medicul chirurg cat si pacientul sa ia toate masurile de preintampinare.

Astfel riscurile specifice de care trebuie sa tinem seama sunt: contur neregulat, plierea pielii sau pielea cazuta, leziuni ale nervilor sau ale pielii, pigmentare neregulata, infectii ale zonei tratate, ‘dopuri’ de grasime sau de sange, pierderi crescute de lichide sau acumulari de lichide la locul interventiei. Pentru metoda ultrasonica se mai adauga riscul arderii tesuturilor.

Cand se vindeca operatia de liposuctie / lipoaspiratie?

Trebuie sa tineti cont de faptul ca plaga operatorie in  se vindeca intre 5 si 10 zile, dar  procesul de vindecare continua mai multe saptamani.  De asemenea, de regula apar mancarimi sau senzatii de amorteala in zonele respective care dispar dupa aproximativ 2-3 luni. Edemul local poate disparea in cateva luni, iar treptata incepe sa se contureze forma finala a corpului.

In general va puteti relua activitatile de intensitate normala dupa 2 -7 zile.

Cum ma ingrijesc dupa operatia de liposuctie?

Timp de 2 luni trebuie sa purtati  bandaj elastic, compresiv! Acesta are rolul de a controla edemul care se dezvolta in mond noramla, postoperator si de a comprima pielea pe noul continut.

Cateva dintre recomandarile de care trebuie sa tineti cont sunt:

 • Deplasati-va cat mai mult, faceti activitati de intensitate normala,  recuperarea va fi mai usoara! Va ajuta la vindecare si se vor preveni posibile embolii sau alte complicatii.
 • Pe cat posibil, evitati consumul de alcool si fumatul, pentru a grabi vindecarea.
 • In timpul repaosului tineti picioarele trebuie ridicate (pe perne sau suporti) si  nu le tineti incrucisate, caci pueti cauza tromboze
 • In primele zile evitati ridicarile bruste din pat;
 • Nu va ingrijorati de aparitia unor edeme sau echimoze (vanatai), acestea sunt normale si vor disparea in mod natural!
 • Nu expuneti la soare (plaja) zonele operate timp de  aproximativ 6 luni (difera de la un pacient la altul) iar atunci cand o faceti folositi creme cu factor de protectie maxim.
 • Nu faceti sport intens, nu ridicati greutati de minim 3 saptamani!
 • Aveti extrem de mare grija la igiena! O igiena deficitara poate da nastere unor complicatii, poate sa afecteze intreg rezultatul operatie si ami ales va poate cauza dumneavoastra suferinta!
 • Aveti grija la greutate!  In prima saptamana, unii pacienti acumuleaza cateva kilograme in plus, ca urmare acumularii de lichid, dar acest efect va disparea curand. Apoi, va trebui sa va verificati greutatea pe tot parcursul vindecarii, sa aveti grija la o dieta echilibrata pentru a nu va ingrasa pe parcursul vindecarii.

 

Lipoaspiratie si transfer de grasime - Dr. Florin Juravle

ESTETICA CU ETICA by Dr. Florin Juravle! Toate interventiile de chirurgie sunt inalt individualizate! Acest lucru inseamna ca operatia in sine poate fi resimtita diferit de fiecare pacient, la fel si rezultatele pot diferi de la un pacient la altul. Dr. Florin Juravle asigura conditii operatorii si post-operatorii optime precum si excelenta in expertiza chirurgicala.  Nu se pot garanta insa cu adevarat anumite rezultate, iar asteptarile nu trebuie sa fie intocmai cu pozele de prezentare. Consideram ca nu promisiunile care “garanteaza” aceste aspecte nu sunt conforme cu etica medicala.